Over ons

leven in de Morvan

Mathijs en
Alexandra

Leven in de Morvan

We zijn in 2016 neergestreken in de Morvan om een simpeler leven te gaan leiden. Het leven in de Morvan is een natuurlijk vervolg op onze liefde voor (wandelen in) de natuur. Onze wetenschappelijke achtergrond komt goed van pas bij verbouwen van onze eigen groentes. We zijn meer geïnspireerd door de Perma-cultuur filosofie dan dat we alle stappen volgen; het is belangrijk om zoveel mogelijk de grondstoffen en mogelijkheden die lokaal aanwezig zijn te (her)gebruiken. De kippen helpen met het transformeren van het groente-afval in lekkere eitjes. Wij zelf proberen basis-grondstoffen zoals meel en melk en bonen om te toveren in heerlijk brood, yoghurt en tempeh. In het begin leek het heel wat, om zo een groot deel van je eigen voedsel te maken. Maar na verloop van tijd bleek dat het eigenlijk heel natuurlijk is. Je moet net even over die drempel heen.

Omdat we ons buurhuis konden kopen en als gite in konden richten, zijn we in staat om het leven in de Morvan te laten zien aan onze gasten. Bovendien kunnen we ze ook laten delen in de opbrengst van de moestuin, en die drempel verlagen voor het maken van een deel van je eigen voedsel. Zo gaven we laatst voor het eerst een cursus fermentatie (= zelf zuurkool maken) in de Bistrot du Parc du Morvan. Een demonstratie van een eenvoudige manier van zelf je brood maken (zonder kneden!) staat in de planning, dus laat ons weten als dat je interesseert!

Ons huis ligt naast de gite, met een als maar groeiende moestuin.

Vragen?

Heeft u specifieke vragen voordat u wilt reserveren? Neem dan contact met ons op via het volgende formulier. We zijn niet gekluisterd aan ons mobieltje, dus het kan even duren voor we reageren, maar we lezen onze berichten minimaal 1 keer per dag.

    Home » Over ons